Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z kością w rozmarynie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso na pieczeń z kością 2 kg
sok z cytryny 1 szt
rozmaryn suszony lub świerzy 2-3 łyżeczki
sól
czosnek 3 ząbki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z kością w rozmarynie

Mięso ponacinać i natrzeć sokiem z cytryny. Nóż wbić przy kości i odciąć od niej mięso na 10-12 cm.do góry. Odkroić mięso z drugiego końca, tak by przy kości powstał tunel. Rozdrobić połowę igirłek rozmarynu z łyżeczką soli, dodać czosnek i łyżkę oliwy, rozetrzeć razem. Marynatą posmarować dokładnie mięso. Całość posypać solą i pozostałym rozmarynem. Mięso ułożyć w natłuszczonej brytfannie. Piec około 2 godziny w 220 stopniach, przekładając co 1/2 godziny na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak