Sposób przygotowania

Skrzydełka obgotować we wrzątku 5-7 minut z dodatkiem słodkiej i ostrej papryki. Osączyć, ostudzić, natrzeć oregano, tymiankiem i pieprzem. Płatki kukurydziane, białka, mąkę i sól dokładnie wymieszać lub zmiksować z mlekiem. Panierka powinna mieć konstencję gęstej śmietany. Natarte przyprawami skrzydełka zanurzyć w cieście i usmażyć w gorącym oleju na złotobrązowo. Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pyszne muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !