Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z wędzoną makrelą i czerwoną fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
majonez 1 szklanka
sól
pieprz
fasola czerwona z puszki 1 op
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z wędzoną makrelą i czerwoną fasolą

Zmakreli zdjąć skórę, usunąć kręgosłup i ości. Rybę podzielić na nieduże kawałki. Jajka obrać, pociąć w krążki, ułożyć na półmisku, przykryć dekoracyjnie kawałkami makreli. Dymkę posiekać wraz ze szczypiorkiem, połową posypać rybę. Fasolę osączyć, wyłożyć na sałatkę. Całość oprószyć mocno pieprzem i odrobiną soli. Obłożyć kleksami majonezu. Wierzch posypać pozostałą dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.08.2011 10:13
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak