Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada błyskawiczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
kakao 2 łyżki
mleko 1/3 szkl
cukier 1 szkl
mleko w proszku 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada błyskawiczna

W garnuszku podgrzewamy mieszając: masło, cukier i mleko. Kiedy wszystkie składniki się ze sobą połączą, wyłączamy gaz i dodajemy kakao oraz stopniowo wsypujemy mleko w proszku . Dobrze mieszamy łyżką Wylewamy wszystko do małej blaszki, lub innego naczynia wcześniej wysmarowanego masłem i wstawiamy do lodówki, dopóki nie będzie wystarczająco twarda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

florka 09.01.2014 22:32
bardzo smakowite
Ola1young 04.11.2013 14:26
szybko i smacznie
Paulina33 29.11.2012 19:46
pychota :)
Norgiusz 28.11.2012 14:03
super
Bernadeta1 11.11.2012 23:16
bardzo fajny przepis,tym bardziej że można dodać swój ulubiony dodatek np.orzeszki
MagdaXXX 05.11.2012 18:32
o tak to jest to!!!!
magduś83 22.10.2012 19:27
to jest to co misie lubią najbardziej :)
mirosława4 21.10.2012 21:42
dobra
pipi765 08.08.2012 18:08
o włąsnie musze zrobić własną czekoladkę ja dodaje pokruszone herbatkini
madi356 30.06.2012 14:17
mniam
MagdaXXX 01.05.2012 09:58
uwielbiam czekoladę
misia53 10.02.2012 21:39
dobry pomysł
bursztynek 09.10.2011 15:53
uwielbiam!
Marybeth
Marybeth 03.08.2011 08:34
Pyszne!
Gosia32
Gosia32 14.06.2011 23:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak