Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po białorusku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tłuszcz
ogórki konserwowe 2 szt
kiełbasa 10 dkg
groszek konserwowy 5 łyżek
pomidory 2 szt
śmietana 1 szklanka
natka pietruszki
sól
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po białorusku

Jajka kroimy na połówki układamy w naczyniu wysmarowanym tłuszczem.Ogórki kroimy w paseczki razem z kiełbasą ,łączymy z groszkiem,pokrajanymi w cząstki pomidorami,śmietaną i posiekaną natką pietruszki,doprawiamy i polewamy jajka.Dusimy kilka minut.Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.08.2011 07:35
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak