Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ze śledziami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 20 dag
czerwone buraki 20 dag
cebula 1 szt
olej
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ze śledziami

Grzyby umyć i namoczyć w dwóch litrach zimnej wody. Następnego dnia ugotować grzyby. Do wywaru dodać matiasy pokrojone w paski. Razem gotować jeszcze 5 min. Buraki ugotować, po ostudzeniu zetrzeć na tarce i dodać do wywaru. Na rozgrzanym oleju podsmażyć posiekaną cebulę, dodać do zupy i gotować jeszcze ok. 10-15 min. Doprawić do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.01.2014 20:27
ciekawe połączenie
olkaaa 28.04.2013 15:51
ciekawa propozycja
kate.500 24.12.2012 00:59
super
matii6 09.06.2012 20:19
czy to jest smaczne,,hmmm nie dla mnie
alaaa 24.05.2012 19:01
chyba nie dla mnie
dorotka0000025 12.02.2012 16:51
dziwny pomysl
Wafelek2601 26.12.2011 00:35
coś nowego
iza15 22.07.2011 23:57
jeszcze tak nie jadłam
gacopierz23 17.06.2011 22:04
ciekawe trzeba spróbować
Izabela28 13.06.2011 12:59
oryginalny, ale fajny przepis:)
AgaS10 07.06.2011 20:49
trochę dziwne
Robert10 07.06.2011 13:47
smaczne
Ania67 06.06.2011 22:23
Bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak