Sposób przygotowania

Ciasto:
Gotujemy wodę z margaryną,dodajemy mąkę,rokładnie rozcieramy i chwilę trzymamy na ogniu aby ciasto dobrze się zaparzyło.Do zimnego ciast dodajemy po jednym jajku i dokładnie wyrabiamy mikserem.Ciasto dzielimy na pół i pieczemy w dwóch blaszkach.
Krem:
Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,dodajemy spirytus.Truskawki myjemy,obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Na jedno ciasto wykładamy połowę masy,na to truskawki,drugą część kremu,przykrywamy drugim ciastem.Obsypujemy cukrem pudrem,w dołki wlewamy mocno tężejącą galaretkę a górki ozdabiamy lukrem.Polecam,ciasto wychodzi pyszne:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetyczne ciasto
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    wyglada super
  • 2
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Fajne ciacho. Taka urozmaicona karpatka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    wow!!!!! super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kulek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne i apetyczne te wariacje !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    chcialbym tak wariowac...
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pysznie się zapowiada:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    fantastyczne
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    faktycznie wariacje, ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !