Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki z wątróbką po huzarsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
margaryna do smażenia
wątróbka z drobiu 15 dkg
śliwki suszone 5 szt
śmietana 3/4 szklanki
sól do smaku
pieprz
chleb razowy 1 łyżka
orzechy włoskie 5 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki z wątróbką po huzarsku

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w paseczki smażymy.Wątróbkę płuczemy obieramy z błon i kroimy na połówki,następnie smażymy łączymy z pieczarkami,dodajemy namoczone wypestkowane i pokrojone w paseczki śliwki oraz posiekane orzechy,następnie dodajemy śmietanę chleb chwilkę dusimy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 22.12.2011 10:08
Superko
Reda 22.12.2011 10:07
Superko
LuKaSz4761 22.12.2011 09:42
Super.
LuKaSz4761 22.12.2011 09:42
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak