Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki po baskijsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 3 szt
mąka 1 łyżeczka
wino białe wytrawne 1/3 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
papryka mielona do smaku
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki po baskijsku

Pieczarki oczyszczamy, kroimy w paseczki, cebulę kroimy w kostkę i smażymy razem z pieczarkami. Następnie oprószamy mąką, wlewamy wino dodajemy koncentrat pomidorowy i musztardę.
Dusimy kilka minut i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 25.02.2012 12:49
jestem ciekawa smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak