Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki nadziewane sardynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
tłuszcz
pasztet 5 dkg
majonez 1/2 szklanki
ketchup 4 łyżki
groszek konserwowy 1/2 szklanki
orzechy laskowe 5 szt
sól do smaku
pieprz
sardynki 1 (w oliwie)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki nadziewane sardynkami

Pieczarki oczyszczamy odcinamy trzony które drobno kroimy i smażymy,mieszamy je z pasztetem i sardynkami ,doprawiamy do smaku.Usmażone lub ugotowane kapelusze napełniamy farszem układamy na półmisku.Majonez mieszamy z ketchupem groszkiem i doprawiamy,polewamy pieczarki i posypujemy posiekanymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 13.07.2011 10:48
ciekawy zestaw...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak