Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka smażone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 30 dag
woda 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka smażone

Jabłka obieramy,kroimy na cienkie pół plasterki lub trzemy na tarce.Do rondelka wlewamy cztery łyżki wody,wkładamy jabłka oraz cukier.Smażymy aż będzie jednolita masa.Tak przygotowane jabłka możemy używać do deserów. Można gorące włożyć do słoiczków i zakręcić. Odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 22.05.2012 19:59
dobry przepis
treonina 01.08.2011 00:32
używam takich potem do ciast w zimie
4muffins 13.11.2010 21:26
super pomysł zwłaszcza na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak