Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w syropie śliwkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 35dag
jabłka 1kg
cukier 15dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w syropie śliwkowym

Śliwki umyć,przekroić na pół,usunąć pestki.W garnku zagotować 3\\4l wody ,wrzucić śliwki gotować 15min na małym ogniu.Śliwki przetrzeć przez sito.Do przetartych owoców dodać cukier ,zagotować.Jabłka umyć,podzielić na cząstki ,wyciąć gniazda nasienne .Jabłka dodać do wrzącego przecieru śliwkowego ,gotować 15min na małym ogniu .Przełożyć do wyparzonych słoików i zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak