Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna ciecierzyca ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 100 g
cukinia 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
por 1 sztuka
szpinak 30 dag
kardamon do smaku
chili do smaku
Kmin rzymski mielony Prymat do smaku
papryka mielona do smaku
bulion warzywny 1/2 szklanki
pomidor 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna ciecierzyca ze szpinakiem

Ciecierzyce osaczamy. Cukinie i pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w kostke. Czosnek obieramy i siekamy. Szpinak myjemy, osuszamy i kroimy w waskie paski. Fasolke myjemy, odcinamy konce. Pora kroimy w mala kostke.
Pora i czosnek posypujemy przyprawami. Smazymy kilka minut na oleju. Pomidory rozgniatamy i wraz z ciecierzyca, fasolka i cukinia dodajemy do pora.
Do waqrzyw wlewamy bulion. Dusimy az fasolka bedzie miekka. Wsypujemy szpinak i solimy. Podgrzewamy 5 min, az szpinak zmieknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak