Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe co-nieco

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada półsłodka starta 60 g
cukier 50 g
woda 0,5 szkl
mleko 2,5 szkl
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
koniak 80 ml
likier 80 ml
śmietana do ubicia 125 ml
migdały prażone 35 g

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe co-nieco

Do małego rondelka wsypać czekoladę i cukier, zalać to wrzącą wodą, wymieszać i zagotować. Na małym ogniu podgrzewać przez 2 minuty, mieszając. Do tego dodać wrzące mleko, wsypać kawę, wlać koniak i likier Amaretto. Podgrzewać jeszcze przez 2 minuty. Gorący napój przelać do 4 szklanek, wierzch udekorować ubitą śmietaną. Posypać migdałami. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak