Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Osuch ziemniaczany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
jajko 2 sztuki
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Osuch ziemniaczany

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, odcedzić mocno z wody. Cebule zetrzeć.Do masy ziemniaczanej dodać mąkę, jajka, cebule i przyprawy. Wymieszać. Wyłożyć całość do naczynia żaroodpornego lub brytfanny, na wierz dać odrobinę boczku. Piec ok 1 h w temp. 220 stopni. Po upieczeniu pokroić w kwadraty.Można podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.06.2011 16:53
fajne
Sylwia88 06.06.2011 12:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak