Sposób przygotowania

# 2 szklanki nie pelne (ok 14 dkg otrąb owsianych
# 1 łyżka krupczatki
# 1/2 szklanki cukru
# 3 białka
# 1 łyżka soku z cytryny
# garstka bakalii
# cukier puder do posypania i cynamon

Przygotowanie:
Na gorącą patelnię (bez tłuszczu) wsypać otręby i uprażyć stale mieszając . Świetnie nadaje się do tego patelnia DELIMANO.Schłodzone białka ubić na sztywno, dodając cukier i sok z cytryny. Otręby lekko zemleć w blenderze a następnie wymieszać z drobnymi bakaliami. Połączyć na końcu z pianą , wymieszać.Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem i nakładać łyżką małe kopczyki ciasta. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. wystudzone posypać cukrem pudrem z cynamonem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a otręby w domku mam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pychota takie ciastka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pychota takie ciastka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajne i zdrowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo ciekawe ciasteczka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    zdrowe ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię takie, smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    uwielbiam takie ciasteczka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    chrupiące ciasteczka i kawa to jest to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !