Sposób przygotowania

Udka umyć, lekko osuszyć. Pieczarki pokroić w półplasterki, podsmażyć je na oleju, lekko posolić. Skórę na udkach lekko podważyć. W tak powstałą kieszeń włożyć po plasterku boczku, pół plasterka sera, kawałek cebuli i trochę pieczarek. Zabezpieczyć wykałaczką. Udka położyć na rozgrzany olej, posolić, posypać przyprawą, przyrumienić z obu stron. Wlać 1,5 szklanki wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż woda wyparuje.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawy przepis
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    CBardzo lubię to połączenie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    musi być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Drób w takim wykonaniu to kolokwialnie mówiąc niego w gębie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    o uwielbiam takie cuda;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !