Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane udka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 sztuki
przyprawa złocisty kurczak 6 łyżeczek
sól do smaku
pieczarki 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
boczek wędzony 3 plasterki
ser żółty 1,5 plasterka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane udka

Udka umyć, lekko osuszyć. Pieczarki pokroić w półplasterki, podsmażyć je na oleju, lekko posolić. Skórę na udkach lekko podważyć. W tak powstałą kieszeń włożyć po plasterku boczku, pół plasterka sera, kawałek cebuli i trochę pieczarek. Zabezpieczyć wykałaczką. Udka położyć na rozgrzany olej, posolić, posypać przyprawą, przyrumienić z obu stron. Wlać 1,5 szklanki wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż woda wyparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 03.01.2012 00:17
o uwielbiam takie cuda;)
BernadettaP 01.10.2011 11:18
Drób w takim wykonaniu to kolokwialnie mówiąc niego w gębie :-)
Weronika_eM 06.06.2011 20:16
musi być pyszne
Henryka2 06.06.2011 17:48
CBardzo lubię to połączenie.
Sylwia88 06.06.2011 12:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak