Sposób przygotowania

Fileta myjemy, osuszamy i przyprawiamy papryką ostrą, kucharkiem i pieprzem. Nacieramy w dużej ilości ziołami prowansalskimi i tymiankiem. Przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do lodówki na około 2-3 godziny. Młode ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki. Przyprawiamy papryką. Układamy na tacce i grillujemy. Robimy sałatkę: pomidory kroimy w kostkę a rzodkiewkę i ogórki małosolne na plasterki. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z 3 łyżkami jogurtu naturalnego. Obficie posypujemy szczypiorkiem. Przyprawione mięso lekko smarujemy olejem i kładziemy na ruszt. Gdy się troszkę podpiecze przekładamy je na tackę i grillujemy razem z ziemniakami. Gotowe mięso i ziemniaczki podajemy z sałatką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    super połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    W sam raz na zbliżający się sezon.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale bym zjadła....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super jedzonko
  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    jak marzenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    na pewno smaczne :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie grillowalam w tym roku fileta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !