Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w skorupkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 18 szt.
serek topiony 200 g
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w skorupkach

Ugotować piętnaście jajek.Wystudzić.Ostrym nożem przekroić je wzdłuż na pół.Małą łyżeczką wyjąć delikatnie jajka,starając się nie uszkodzić skorupek.Białka i żółtka drobniutko posiekać,dodać topiony serek i pokrojoną natkę pietruszki.Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.Dokładnie wymieszać.Tak przygotowanym farszem napełnić połówki skorupek,panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 05.02.2013 11:13
super jajeczka
smile 10.05.2012 20:50
smakowite;)
Justyna Jussstiii 27.02.2012 10:08
super
pacpaw 09.11.2011 23:00
też serek jest dla mnie zaskoczeniem :o)
Babciagramolka 06.06.2011 17:57
Uwielbiam. Z serkiem nie robiłam- muszę tak zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak