Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z ziemniakami i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl.
jajko 1 szt.
olej 1 łyżka
Farsz:
kiełbasa 0,5 kg
ziemniaki 8 szt.
papryka czerwona 1 szt.
cebula 1 szt.
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z ziemniakami i kiełbasą

1. Ciasto: mąkę zagnieść z jajkiem, olejem, szczyptą soli i taką ilością wody, aby ciasto było sprężyste (ok. 3/4 szkl.)
2. Farsz: ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach. Obierz, zmiel razem z kiełbasą. paptyke umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do masy ziemniaczanej razem z papryką, połącz, przypraw.
3. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. na każdym ułóż po 1-2 łyżeczki farszu, brzegi starannie zlep. Włóż do wrzącej, osolonej wody. Gdy wypłyną, gotuj 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.02.2014 08:42
pyszne pierożki
kate.500 09.06.2013 00:23
pyszne pierogi
Konrad1 23.10.2012 12:10
to oryginalne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak