Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w małe kostki, polewamy sosem sojowym jasnym, skrapiamy winem, solimy, dodajemy pieprzu i odstawiamy do zamarynowania na 20 minut. W tym czasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu i odcedzamy. Na woku rozgrzewamy trochę oleju (najlepiej sezamowego) i wrzucamy posiekany czosnek. Smażymy przez chwilę, po czym dodajemy zamarynowanego kurczaka. Mięso smażymy i zdejmujemy z woka. Szatkujemy kapustę i siekamy cebulkę. Ponownie rozgrzewamy woka i wlewamy trochę oleju.

Wrzucamy cebulkę, a po chwili dodajemy kapustę. Smażymy mieszając około 2 minuty i zdejmujemy z woka. Odcedzony makaron wrzucamy na rozgrzany olej (musi być go trochę więcej, żeby makaron nie przywierał). Smażymy go przez chwilę po czym dodajemy mięso i kapustę. Ja jednak nie smażyłam makaronu w oleju tylko dodałam makaron do woka z kapusta, miesem i wszystko razem wymieszałam i skropiłam sosem sojowym ciemnym chwilke podsmażyłam. Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !