Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja sadzone po staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
chleb razowy 4 kromki
szynka 4 plastry
śmietana 2 łyżki
pietruszka zielona szczypta
masło 1 łyżka
sól szczypta
oliwa 1 łyżeczka
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja sadzone po staropolsku

Na patelni rozgrzej oliwę, wyłóż kromki chleba i obsmaż z obu stron. W żaroodpornym półmisku wysmarowanym masłem ułóż chleb, przykryj plastrami szynki, posmaruj śmietaną i wstaw do nagrzanego piekarnika.
W patelni stop masło, wbij jaja i usmaż je, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Ułóż na kromkach chleba, po czym obficie posyp posiekaną zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak