Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babuleńka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
kasza gryczana 30 dkg
cebula 4 sztuki
kapusta kwaszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Babuleńka

Cebule pokroić i usmażyć na złoty kolor. Do ugotowanych gorących ziemniaków dodać wyciśniętą kapustę, surową kaszę i usmażoną cebulę. Utłuc wszystko tłuczkiem do ziemniaków. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Piec w temp 180 stopni ok 1 h. Najlepiej na okrągłej blaszce. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 04.08.2011 21:51
super przepis
ziutula
ziutula 04.07.2011 08:13
smacznie się zapowiada...
satysfakcjakuchenna 26.06.2011 09:42
fajna nazwa
suzana 06.06.2011 09:46
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak