Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka Ślężańskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 5 łyżek
śmietana 5 łyżek
konfitura 5 łyżek
orzech 3 łyżki
jabłko kwaśne 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka Ślężańskie

Jabłka umyć, wydrążyć środki. Puste miejsca skropić sokiem z cytryny, wsypać do każdego jabłka po łyżce cukru, łyżce konfitur lub orzechów, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku, aż skórka zacznie odchodzić - ok 1 h. Upieczone jabłuszka podajemy na gorąco polane śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 09.06.2011 20:08
szkoda że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak