Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Cukry, jajka oraz margarynę startą na tarce o dużych oczkach i dodać do mąki. Wszystkie składniki dokładnie i szybko zagnieść. Rozwałkować i wyłożyć ciastem tortownicę o średnicy 28cm. Nakłuć widelcem i piec ok 15 min. w temp. 180\'C
Białka oddzielamy od żółte. Żółtka ucieramy z serem, dodajemy 0,5 szklanki cukru oraz budyń i śmietanę. Białka ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy 0,5 szklanki cukru. Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Wylewamy na podpieczony spód ciasta i posypujemy rodzynkami. Ciasto ponownie umieszczamy w piekarniku na ok 40 min w temp. 180\'C.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    super pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    sernik wygląda cudownie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mniam, uwielbiam taki tradycyjny sernik:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    uwielbiam serniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !