Sposób przygotowania

Truskawki umyć i zmiksować w rozdrabniaczu lub blenderem na gładką masę.
Dodać cukier - można z niego zrezygnować jeśli truskawki są wystarczająco słodkie.
Masę wstawić do zamrażalnika na ok 1-2 h.
Przed podaniem wyjąć masę z zamrażarki, chwilę odczekać aż zmięknie. Zeskrobywać widelcem truskawkowy \"szron\" i przekładać do wysokich kieliszkó lub pucharków.
Udekorować bitą śmietaną i miętą. Podawać od razu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha, zjadłabym sobie na te upały :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszne, ale to sorbet a nie granita bo z całych, zmiksowanych owoców - granita byłaby z samego soku :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    wygląda super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !