Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z białą kiełbaską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 70 dag
sól
pieprz
olej
kapusta biała kilka liści
jajko 2 szt
kajzerka 1 szt
mleko 1 szkl
papryka 1/2 strąka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki
bulion 1 szkl
biała kiełbasa 3 parzona

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z białą kiełbaską

Liście kapusty dobrze sparz wrzątkiem i lekko rozbij tłuczkiem ich twarde nerwy. Kawałki białej kiełbasy dokładnie owiń liśćmi. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Mięso mielone połącz z bułką, dodaj przyprawy do smaku. Wymieszaj z jajkami, dobrze wyrób. Podziel masę mięsną na 3 części i uformuj 3 placki o grubości 1/2 cm. Na środku każdego ułóż kiełbasę w kapuście, zwiń roladki. Obsmaż roladki ze wszystkich stron na oleju, przełóż do rondla, wlej bulion. Posyp posiekaną papryką, przykryj i duć 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak