Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczna na endywii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata endywii 300 g
jajko 2 szt
wędlina drobiowa 50 g
szczypiorek 1 pęczek
twarożek 40 g
jogurt 125 g
Sól ziołowa jodowana Prymat
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczna na endywii

Sałatę oczyścić, opłukać, pokroić w cienkie paseczki, ułożyć na talerzu. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w dużą kostkę. Wędlinę pokroić na kawałki. Szczypiorek opłukać, osuszyć, drobno posiekać. Twarożek wymieszać z jogurtem, solą ziołową i musztardą. Dodać jajka, wędlinę i szczypiorek. Całość przełożyć na sałatę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak