Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka nadziewana serem feta

3.0
(13)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
ser feta 200 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/3 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gramów
mąka 100 gramów
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka nadziewana serem feta

Piersi z kurczaka dokładnie umyć. Ostrym nożem w każdej piersi wyciąć kieszeń. Następnie piersi przyprawić solą i pieprzem.

Ser feta rozgnieść widelcem i w każdą kieszeń włożyć odpowiednią ilość. Obtoczyć każdą pierś w mące, jajku i bułce tartej. Podsmażyć na oleju. Potem podpiec przez około 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 22.01.2014 21:12
świetny filecik
kecaj0075 14.04.2013 10:52
ale smaczne pomysły:)
owca441 30.08.2011 23:26
bardzo dobre - probowałam ! ;)
pawel6 06.06.2011 18:52
połączenie kurczaka i sera feta - ciekawe...
tatiana2 06.06.2011 10:07
Lubię kurczaka pod każdą postacią :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak