Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 3 szt
mąka 5 łyżek
wołownia 50 g
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem

Ziemniaki obrać. Wołowinę ugotować, a następnie zmielić przez maszynkę do mięsa. Cebulę obrać i drobno posiekać.Ziemniaki podzielić na pół.Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić a następnie rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce(jak na bliny), odcisnąć i wymieszać z ziemniakami ugotowanymi. Dodać mąkę, 2 jajka i odrobine soli - z tych składników zagnieść ciasto. Cebulę zeszklić na maśle, wymieszać z mięsem. Dodać tartą bułkę tartą i jajko. Doprawić do smaku.
Z tak powstałego ciasta uformować placuszki, na każdym ułożyć łyżeczkę farszu, ulepić małe kulki - pyzy. Gotować 5 min. ndo momentu wypłynięcia na wierzch wody.
Na patelni usmażyć kiełbasę z cebulką, pokrojone w kosteczkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak