Sposób przygotowania

Do niewielkiej ilości wody wkładamy poszatkowaną młodą kapustę ze szczyptą! soli.
Gotujemy ją przez ok 10 min, tak żeby się nie rozgotowała.
W między czasie boczek kroimy w drobną kostkę, przysmażamy go na patelni z odrobiną oleju.
Z kapusty odlewamy wodę i dodajemy do niej nasz boczek (wraz z tłuszczem!).
Dusimy ją pod przykryciem przez ok 2-3 min. na końcu dodajemy do niej trochę cukru (ok 5 łyżeczek) i octu (ok 3-4 łyżki stołowe) do smaku.
Przed podaniem posypujemy świeżym koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam dania z kapusty;)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    też robię tylko bez wędzonego boczku
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię taką kapustę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Muszę wypróbować- jak dla mnie dość dużo cukru:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    extra!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszny dodatek do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    już nie mogę sie doczekać na młodą kapustę,jest pyszna !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna jest taka kapusta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !