Sposób przygotowania

Żeberka i włoszczyznę zalewamy wodą, solimy do smaku i gotujemy do czasu aż żeberka będą miękkie. Szczaw myjemy, kroimy w drobne paski i wkładamy do gotującego się wywaru. Po ok 10 min. zupę zaprawiamy śmietaną.
W osobnym garnku gotujemy jajka na twardo. Ostudzone kroimy w drobną kostkę i wrzucamy je do naszej zupy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    szczawiowa jest najlepsza:)
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Oooo super ja też czesto gotuje na żeberkach,,,zupka jest wspaniala mniam,mniam :)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    moja ulubiona ... a ja walczę ze ślimakami ,bo mi szczaw zjadają ...ale śmierć im pisana , nie poddam się!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszna i zdrowa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    a ja nigdy takiej nie jadłam :(
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    teraz już wiem jaką zupę jutro zrobić;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !