Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka
włoszczyzna
szczaw
jajko
sól
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Żeberka i włoszczyznę zalewamy wodą, solimy do smaku i gotujemy do czasu aż żeberka będą miękkie. Szczaw myjemy, kroimy w drobne paski i wkładamy do gotującego się wywaru. Po ok 10 min. zupę zaprawiamy śmietaną.
W osobnym garnku gotujemy jajka na twardo. Ostudzone kroimy w drobną kostkę i wrzucamy je do naszej zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.10.2012 13:18
smaczna
monika141 27.08.2012 22:06
uwielbiam
BozenA 18.05.2012 07:58
mmm
BozenA 18.05.2012 07:58
mmm
kate.500 02.04.2012 07:53
apetyczna
jolanta19 08.10.2011 17:15
mniam
Wacław 03.08.2011 17:08
pycha !
MAR3STA 02.08.2011 23:26
teraz już wiem jaką zupę jutro zrobić;)
Jolanta40 02.08.2011 08:04
a ja nigdy takiej nie jadłam :(
Anna169Hosz 14.06.2011 09:54
Pyszna i zdrowa.
misia53 08.06.2011 01:24
moja ulubiona ... a ja walczę ze ślimakami ,bo mi szczaw zjadają ...ale śmierć im pisana , nie poddam się!
evita0007 05.06.2011 18:39
Oooo super ja też czesto gotuje na żeberkach,,,zupka jest wspaniala mniam,mniam :)
Emilia22 05.06.2011 17:16
szczawiowa jest najlepsza:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak