Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok pomarańczowy 1 szklanka
białe wino 1 szklanka
żółtko jajek 6 sztuk
pomarańcz 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
cukier 20 dag
rum 1 kieliszek
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy

Owoce ocieramy ze skórki, wyciskamy sok. Żółtka ucieramy z cukrem. Wino zagotowujemy z sokami, dodajemy żółtka, cukier, skórkę z owoców i całość ubijamy. Dodajemy rum, rozpuszczoną żelatynę i nadal ubijamy do czasu aż krem zgęstnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak