Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik kawowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
miód 1 szkalnka
napar kawowy 1 szkalnka
cukier 25 dag
masło 5 dag
jaja 4 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
do przełożenia:
marmolada 1 słoik
polewa czekoladowa
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik kawowy

Miód roztapiamy z masłem, dodajemy napar z kawy. Łączymy go z utartymi z cukrem żółtkami. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia. CAłośc lączymy delikatnie z ubitą pianą z białek. Pieczemy około 1 godz. w 180 stopniach. Odstawiamy na 24 godziny, przekrawamy i przekłądamy marmoladą. Składamy. Wierzch polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzyna124 12.10.2011 09:51
fajny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak