Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy jęczmienno-grzybowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 30 dag
grzyby suszone 5 dag
masło 10 dag
jaja 3 szt
cebula 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
majeranek
tłuszcz
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy jęczmienno-grzybowe

Grzyby namaczamy, gotujemy, odcedzamy. Kaszę gotujemy na sypko z masłem. Dodajemy do niej posiekane grzyby, podsmażoną cebulę i całość przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy jajka, mąkę, doprawiamy. Wyrabiamy masę i formujemy zraqzy. Panierujemy w bułce tartej i smażymy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak