Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec grysikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg
masło 1 kostka
cukier puder 1 szklanka
jajko 1 szt
Nadzienie:
mleko 1 l
mak 25 dag
grysik 15 dag
jaja 4 szt
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec grysikowy

Masło siekamy z mąką, cukrem, jajkiem. Zagniatamy. Mleko zagotowujemy, dodajemy cukry, kaszę i mieszamy.
Studzimy. Żółtka dodajemy do kaszy, dodajemy suchy mak, ubitą pienę z białek. Ciasto przekładamy na blachę i przykrywamy masą makowo-grysikową. Pieczemy 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 29.12.2011 11:00
bardzo ciekawe
Edyta31 21.10.2011 21:28
ciekawy
Sylwia88 05.06.2011 15:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak