Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś na żurze

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1/2 szt
mąka 2 łyżki
żur 2 szklanki
boczek wędzony 20 dag
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
majeranek 1 łyżka
tłuszcz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś na żurze

Gęś oczyszamy, osuszamy, dzielimy na porcje. Nacieramy czosnkiem i przyprawami, opruszamy mąką i obsmarzamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego dodajemy pokrojony w kostkę i podsmarzony boczek i cebulę. Całość zalewamy żurem i zapiekamy ok. 3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 05.06.2011 15:40
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak