Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* 0,5kg mięsa wołowego (może być udziec)
* 5 łyżek oleju
* 6 łyżek mąki
* 2 kostki pieczeniowe(do wyboru)
* 1 cebulka średnia
* 0.7 l wody
* liść laurowy,ziele angielskie,pieprz (według uznania)
* 2 woreczki kaszy (do wyboru)
*

PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy w plastry,lekko rozbijamy tłuczkiem.Obtaczamy z kazdej strony mąka i smażymy na złoty kolor z dwóch stron.Nastepnie smazymy cebulkę drobno posiekana. Potem wkładamy wszystko do rondelka (włacznie z cebulką) dodajemy w.w przyprawy zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 40-45 min. Podajemy z wczesniej ugotowaną kaszą i ogóreczkiem kiszonym . . . Smacznego :-)

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    bardzo lubię wołowinę, a przepis całkiem ciekawy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pięknie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    po prostu,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobry obiad.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !