Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut w Ziołach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba
cytrynka

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut w Ziołach

SKŁADNIKI:

* 2 dzwonki Halibuta
* Pół cytryny
* Sól
* Pieprz
* Bazylia
* Czosnek
* Imbir
* Pietruszka nać
* Olej (oliwa)
* 4 łyzki bułki tartej

PRZYGOTOWANIE:

Ja robie tak.

Myje dzwonka Halibuta pod bierzącą zimna wodą,potem osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie robie zalewe z cytrynki i reszty przypraw (przyprawy dodajemy w zależności ile kto lubi) W tej zalewie moczę (nacieram dzwonka) i wstawiam do lodówki na pół godz. po pół godz wyciagam rybke i obtaczam ją w bułce tartej. Nastepnie rogrzewam olej na patelni i smaże dzwonka z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ziemniaczkami lub frytkami i z surówką z kiszonej kapusty:)

SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 20.12.2013 22:33
pyszna rybka
gusia1000 06.11.2012 14:32
Dobra ryba.
Ewa104 21.07.2012 21:57
Jak rybka to u Evity.Pysznie!
angelika14 03.08.2011 18:54
lubię halibuta
Adamorek 27.07.2011 11:17
super
aguus 06.06.2011 18:57
to również jedna z moich ulubionych ryb - a tak przyrządzony musi smakować wyśmienicie:)
Babciagramolka 05.06.2011 17:45
Bardzo lubię halibuta
Emilia22 05.06.2011 17:18
aż zgłodniałam na sam widok:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak