Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* 2 dzwonki Halibuta
* Pół cytryny
* Sól
* Pieprz
* Bazylia
* Czosnek
* Imbir
* Pietruszka nać
* Olej (oliwa)
* 4 łyzki bułki tartej

PRZYGOTOWANIE:

Ja robie tak.

Myje dzwonka Halibuta pod bierzącą zimna wodą,potem osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie robie zalewe z cytrynki i reszty przypraw (przyprawy dodajemy w zależności ile kto lubi) W tej zalewie moczę (nacieram dzwonka) i wstawiam do lodówki na pół godz. po pół godz wyciagam rybke i obtaczam ją w bułce tartej. Nastepnie rogrzewam olej na patelni i smaże dzwonka z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ziemniaczkami lub frytkami i z surówką z kiszonej kapusty:)

SMACZNEGO.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    aż zgłodniałam na sam widok:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Bardzo lubię halibuta
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    to również jedna z moich ulubionych ryb - a tak przyrządzony musi smakować wyśmienicie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię halibuta
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Jak rybka to u Evity.Pysznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra ryba.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ao_12

    pyszna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !