Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z kruszonką i rabarbarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 700 gram
mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 szt
NA BEZĘ:
białko 6 szt
cukier puder 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z kruszonką i rabarbarem

Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto,podzielić na dwie części i schłodzić.Po 30 minutach wyjąć i rozwałkować jedną część.Wylepić nią blaszkę wysmarowaną masłem.Rabarbar obrać,pokroić na kawałki i rozłożyć na ciasto.
Białka ubić na sztywno,dodając cukier.Pianę bezową rozsmarować na rabarbarze.Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na pianę bezową.Piec 40 minut w 180 st.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 23.04.2013 00:46
już niedługo będzie rabarbar, będą wypieki...
berys18 07.02.2012 11:43
fajny placek
Seba 14.12.2011 10:27
smaczny
FAFIK 02.09.2011 20:35
Pyszne
kate.500 16.08.2011 10:46
pycha
IZABELA29 02.08.2011 09:12
prosty i smaczny placuszek
smakoszek 09.07.2011 22:05
bardzo taki lubię
IZABELA29 06.06.2011 14:43
pysznie
alaaa 05.06.2011 22:40
uwielbiam ciasta z rabarbarem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak