Sposób przygotowania

1. Zrób ciasto naleśnikowe (zmiksuj 2 jajka, łyżkę oleju, szklankę mąki, 1/2 szkl mleka, szczyptę soli, łyżeczkę cukru i wodę do konsystencji). Rozgrzej patelnię. Smaruj tłuszczem, wylewaj po porcji ciasta i usmaż 12 naleśników.
2. Ser zmiksuj ze śmietaną i cukrem waniliowym. Żółtka utrzyj z łyżka masła i cukrem. Połącz z masą serową. Zmieszaj z pianą z białek. Dodaj przebrane jagody i porzeczki. Farszem smaruj naleśniki, składaj w chusteczkę. Rozgrzej resztę masła na patelni i zrumień naleśniki. Przełóż na talerze. Posyp cukrem pudrem, polej czekoladą, udekoruj owocami.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    moje ulubione
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mmm ekstra;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !