Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste miękkie pączki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
sól
cukier 2 łyżki
jajko
margaryna 3 łyżki
esencja waniliowa 1 łyżka
drożdże 7 g.
mleko 2% 3\\4 szklanki
woda 2 łyżeczki (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste miękkie pączki

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odkładamy na bok . Mąkę , cukier ,sól wymieszać razem potem dodajemy jajko, margarynę, drożdże i wanilię , powoli lejemy mleko miksując na najniższych obrotach , jeśli ciasto jest zbyt miękkie dodajemy mąkę , potem ugniatamy i przykrywamy miskę suchą szmatką i tak zostawiamy ciasto na godzinę . Wyjmujemy ciasto na stolnice posypana mąką , rozwałkować i szklanką lub kubkiem wykrawać koła , zostawiamy je na pół godziny a w między czasie rozgrzać tłuszcz i smażyć na głębokim tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 08.06.2011 07:57
fajny przepis
iwa643 06.06.2011 07:02
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak