Sposób przygotowania

1. Oczyść i umyj marchewki oraz seler. Jabłka starannie umyj, a następnie odkrój z nich górę z ogonkiem, wydrąż z nich środki z pestkami. Wydrążone owoce skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
2. Części jabłek, które wycięłaś, oczyść z gniazd nasiennych i zetrzyj wraz z selerem oraz marchewką na grubej tarce.
3. Do startych warzyw i jabłek dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem oraz cukrem, po czym wymieszaj. Surówkę nałóż do wydrążonych jabłek i zwiąż każde dla ozdoby sparzonym wąsem szczypiorku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna surówka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !