Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka selerowa w jabłku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 40 dag
jabłka 4 szt
marchewka 40 dag
szczypiorek do dekoracji
śmietana 30% 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka selerowa w jabłku

1. Oczyść i umyj marchewki oraz seler. Jabłka starannie umyj, a następnie odkrój z nich górę z ogonkiem, wydrąż z nich środki z pestkami. Wydrążone owoce skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
2. Części jabłek, które wycięłaś, oczyść z gniazd nasiennych i zetrzyj wraz z selerem oraz marchewką na grubej tarce.
3. Do startych warzyw i jabłek dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem oraz cukrem, po czym wymieszaj. Surówkę nałóż do wydrążonych jabłek i zwiąż każde dla ozdoby sparzonym wąsem szczypiorku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.12.2013 10:28
pyszna surówka
Iwusia 26.08.2012 13:05
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak