Sposób przygotowania

Czekoladę stop, smaruj nią biszkopty z jednej strony. Pozostaw do zastygnięcia. Herbatniki pokrusz, rozsyp na spodzie tortownicy. Truskawki zalej 3/4 szklanki wody. Dodaj łyżkę cukru, zagotuj. Wsyp 1 galaretkę, zmiksuj. Ostudż, tężejącą galaretką zalej herbatniki. Śmietanę ubij z dodatkiem reszty cukru i cukru waniliowym. 2/3 śmietanki wymieszaj z 3 łyżeczkami żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody. Wyłóż na warstwę galaretki z truskawkami. Drugą galaretkę i resztę żelatyny rozpuść w 3/4 szkl gorącej wody, ostudź, wymieszaj z resztą śmietanki, wylej na tort. Schładzaj godzinę. Brzegi posmaruj dżemem, dolep biszkopty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !