Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 op
truskawki 30 dag
galaretki truskawkowe 2 op
cukier waniliowy
śmietana kremowa 30% 1 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyż
cukier 4 łyż
dżem truskawkowy
tabliczka gorzkiej czekolady
biszkopty podłużne 22-24 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka truskawkowa

Czekoladę stop, smaruj nią biszkopty z jednej strony. Pozostaw do zastygnięcia. Herbatniki pokrusz, rozsyp na spodzie tortownicy. Truskawki zalej 3/4 szklanki wody. Dodaj łyżkę cukru, zagotuj. Wsyp 1 galaretkę, zmiksuj. Ostudż, tężejącą galaretką zalej herbatniki. Śmietanę ubij z dodatkiem reszty cukru i cukru waniliowym. 2/3 śmietanki wymieszaj z 3 łyżeczkami żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody. Wyłóż na warstwę galaretki z truskawkami. Drugą galaretkę i resztę żelatyny rozpuść w 3/4 szkl gorącej wody, ostudź, wymieszaj z resztą śmietanki, wylej na tort. Schładzaj godzinę. Brzegi posmaruj dżemem, dolep biszkopty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 05.06.2011 13:15
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak