Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w sosie grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 sztuka
jajko 1 sztuka
natka pietruszki
sól
pieprz
cebula
mąka 1 1/2 łyżka
śmietana 2 łyżki
cebula
masło 2 łyżki
bulion warzywny 1 1/2 szklanka
bułka czerstwa 1 sztuka
podgrzybki 1 w zalewie

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w sosie grzybowym

Bułkę namaczamy, odciskamy, pietruszkę siekamy. Dodajmey wszystkie skłądniki do mięsa i wyrabiamy masę. Formujemy pulpeciki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Cebulkę podduszamy na maśle, dodajmey grzybki, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Zaciągamy mąką i śmietaną, doprawiamy sos do smaku. Do sosu przekładamy mięso.
Podajemy z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

evita0007 05.06.2011 18:40
wow !!! ale pycha sosik już nie mówiąc o mielonych :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak