Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowo-porzeczkowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 700 gram
jagody 300 gram
cukier drobny 750 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowo-porzeczkowy

owoce przebrać,umyć i osuszyć.Jagody i porzeczki wsypać do garnka razem z cukrem.
Gotować na dosyć dużym ogniu ,stale mieszając,przez ok 15 minut.Przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 02.02.2014 11:50
Dobry dżemik
pestka 19.01.2014 12:23
lubię domowe dżemy, a takiego nie robiłam jeszcze
Ada-Gaba 22.07.2013 06:54
smaczne połączenie
anemon 21.02.2013 17:26
Nigdy nie łączyłam tych owoców, zawsze robię osobno. Jestem ciekawa jak smakuje taki miks.
Wafelek2601 19.10.2012 11:31
Smaczny
ben-ka 18.01.2012 21:00
zjadłabym:)
joanna77 13.09.2011 18:10
mniamniuśne
Robert10 13.09.2011 09:37
świetny
Motorek 07.09.2011 08:18
smaczny
IZABELA29 26.08.2011 07:32
zapewne smaczny a ze świeżym pieczywem mniam..
Justa32 09.08.2011 17:19
nie robiłam sama jeszcze dżemu
Izabela28 04.07.2011 14:30
pyszny dżem, np. do naleśników;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak