Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka w sosie pieczeniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kopytka
łopatka bez kości 40 dag
cebula 1 sztuka
tłuszcz
kminek
sól
pieprz
mąka 1 1/2 łyżka
śmietana 1 łyżka
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka w sosie pieczeniowym

Kopytka przygotowujemy wg swojego sprawdzonego, tradycyjnego przepisu.
Sos: mięso kroimy na niewielie kawalki, kostkę, razem z posiekaną cebulką dusimy na niewielkim ogniu. Podlewamy całość bulionem, doprawiamy do smaku i zaciągamy śmietaną rozmieszaną z mąką.
Kopytka polewamy powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 05.06.2011 11:41
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak