Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada malinowo- jeżynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
jeżyny 1 kg
cukier 2 kg
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
cukier żelujący 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada malinowo- jeżynowa

owoce opłukać,osuszyć.Połowę rozgnieść,dodać pozostałe.Zasypać cukrem i dodać kwasek cytrynowy.Gotować 10 minut,cały czas mieszając,aby się nie przypaliło.Dodać cukier żelujący i jeszcze chwilę gotować.Małe słoiczki wyparzyć i nakładać gorącą marmoladę.Zakręcić.Można je zapasteryzować lub tylko gorące odwrócić do góry dnem i przykryć grubym ręcznikiem lub kocem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.10.2013 10:07
pyszna, domowa marmolada
Róża1 01.09.2013 23:27
na pewno znakomita:-)
Seba 28.03.2013 10:09
najlepsze domowe
Pani Domu 17.03.2013 19:42
przepyszna marmolada
ben-ka 29.12.2012 08:06
lubię takie swojskie przetwory.
kate.500 03.06.2012 00:28
ekstra
IZABELA29 31.07.2011 10:28
pyszna ,do świeżego pieczywa pycha
Krystyna32 22.06.2011 08:18
super
Małgorzata113 05.06.2011 11:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak